27°C

NABAVA VATROGASNE OPREME

(30.08.2017.)
 

Obzirom da su se mještani 2016. godine za vrijeme Čeprljandske fešte susreli sa požarom u centru mjesta koji je brzom i adekvatnom intervencijom na vrijeme doveden pod nadzor, te obzirom da su tijekom ljeta 2017. godine na području Ugljana u kratko vrijeme izbila dva požara (Ljokini i Batalaža) koja su gašena i od strane mještana Čeprljande uočena je potreba za povećanom opremom za gašenje požara izvan redovne opreme kojom raspolažu vatrogasci na području općina Otoka Ugljana.

Ovim putem mještani Čeprljande okupljeni u Udrugu mještana Ugljan-Čeprljanda Idro obavještavaju kako je Udruga na zadnjem sastanku donijela odluku o kupnji 12 komada naprtnjača za gašenje šumskih požara koje će biti financirane od strane Udruge.

Naprtnjače će biti korištene (zlu ne trebalo) u svim intervencijama prilikom gašenja šumskih požara.

Ono što bi htjeli istaknuti kako Otok Ugljan, a samim time i mjesto Ugljan obiluju bujnom i raznolikom autohtonom mediteranskom vegetacijom pa otok Ugljan još i nazivaju "Zelenim otokom". Prekriven je mediteranskom makijom, borovim šumama, brojnim maslinicima, smokvama, bajamama i vinovom lozom.

Mještani Čeprljande svjesni su ljepote i bogatstva svog otoka i mjesta te će zajedničkim snagama i dalje nastaviti raditi na čuvanju i zaštiti tog istog prostora.

Zahvaljujemo tvrtki Vatromax K.M.B koja je Udruzi donirala 12 komada kombinezona kao nadopunu već kupljene vatrogasne opreme.

Molimo sve koji su u mogućnosti ili imaju želju da kontaktiraju Udrugu zbog daljnje donacije vatrogasne opreme.

 

Galerije

Pratite nas: facebook