27°C

Čeprljandska fešta

Organizacija Čeprljandske fešte seže u daleku 1979. godinu na inicijativu mještanina Čeprljande pok. Dragutina Karlovića. Njegova ideja bila je svojedobne „Jadranske susrete“ dovesti u Čeprljandu što se u konačnici i ostvarilo.

Mještani Čeprljande okupljeni „ispod borića“ (mjesto najčešćeg sastajanja) složno su se dogovorili oko organizacije manifestacije i tako počinje priča o Čeprljandskoj fešti, a sve ostalo je povijest...

Trebalo je samo odlučiti kojeg dana će biti fešta i tako se došlo na ideju da Čeprljandska fešta bude – svake prve subote u osmom mjesecu. To „pravilo“ poštuje se i danas.

Kroz 40 godina organiziranja fešte u našem malom mjestu nastupili su sljedeći glazbenici:
- BEPO MATEŠIĆ I DAVID RICOV
- BEREKINI
- DRAŽEN ZEČIĆ
- GIULIANO
- GRUPA 777
- GRUPA CALYPSO
- GRUPA MODUS
- GRUPA RIVA – nakon toga pobjeđuje na Eurosongu
- GRUPA ROCKATANSKY
- GRUPA ZADAR EXPRESS
- GUSTAFI
- IVANA KOVAČ
- IVICA SIKIRIĆ IĆO
- KLAPA BABALUBAM
- KLAPA ISKON
- KLAPA KAMPANEL
- KLAPA NIKO
- TOMISLAV BRALIĆ I KLAPA INTRADE
- VEDRAN IVČIĆ
- ZARATINO BAND

Iako je fešta imala kratku pauzu održavanja u ratnim vremenima to nije umanjilo njezinu kvalitetu i važnost kako za mjesto Čeprljanda tako i za cijeli Otok Ugljan. Duge godine održavanja, ponuda te organizacija same fešte stvorili su svojevrsni „brand“ ovog događaja koji je postao nadaleko poznat. Posjetitelji mogu uživati u bogatoj gastro ponudi dalmatinskih jela spremanih od strane samih mještana, zabavljati se uz ritmove poznatih imena hrvatske glazbene scene, a oni željni avanture mogu sudjelovati u tradicionalnom defileu brodica na sam dan fešte – od uvale Čeprljanda do uvale Sušica. Čeprljandsku feštu u sve godine održavanja posjetio je velik broj turista, prijatelja te zaljubljenika u Čeprljandu. Pri jednom od takvih posjeta nastao je i „slogan“ koji često možete vidjeti na majicama na fešti. On glasi – „sve san obaša vode je nojbolje“! Da li je to zaista tako, ostavljamo Vama da odlučite.

Sav prihod fešte kao i donacije ulažu se u mjesto Čeprljanda kroz radne akcije, uređenja mjesta, projekte te manifestacije.

Nećemo Vam otkriti sve detalje našeg ponosa i dike, nešto ćemo ostaviti i za iznenađenje koje možete doživjeti samo dolaskom na našu feštu u uvalu gdje je sve počelo i traje i dalje...

VIDIMO SE!

Galerije

Pratite nas: facebook