15°C

M.N.K. Cima

tekst Stipe Alavanja i Marino Šarin

Kako je to sve počelo? U ljeto 2012. godine, kao i svako ljeto prije, krenuli su turniri po otocima. Kako smo već igrali zimi zapitali smo se zašto i mi nebi zaigrali pokoji turnir na otoku, a i šire. Jednog dana u pizzeriji Cima u Čeprljandi sjedili su Stipe i Marino te odlučili okupiti ekipu, a kako smo sjedili u istoimenoj pizzeriji nismo dvojili o imenu. Vlasnik Cime odmah nam je odlučio napraviti garnituru dresova.

2012.

Kao i svaki početak i ovaj je bio težak te smo prvog ljeta ostali zakinuti za bilo kakav trofej. Te godine odigrali smo 3 turnira: Poljana,Ugljan i Sutomišćica te smo svaki put bili zaustavljeni u četvrtfinalu. Prvog ljeta ekipu su činili Jakov Svorcina, Stipe Alavanja, Marino Šarin, Filip Tudor, Mateo Fatović, Mateo Ivančić, Marko Horvat, Dino Šarović, Goran Moconja i Antonio Vidas.

2013.

Ove godine odigrali smo 6 turnira: Poljana, Ugljan, Sutomišćica, Dobropoljana, Iž i naš tradicionalni „ŠUG KUP“, te smo te godine prvi puta izborili polufinale na turniru na Ižu, a naš Jakov Svorcina odnio je nagradu za golmana turnira. Te godine prodružio nam se i Tomislav Lucin. Ove godine dobili smo i tu čast da oživimo „Sporsku Kelju“ na našem tradicionalnom turniru samo za Ugljance. Tu smo osvojili i svoj prvi prvi pehar, za 3. mjesto stradala je ekipa Trapula.

2014.

11 turnira odigrali smo to ljeto. Poljana, Ugljan, Sutomišćica, Dobropoljana, Pašman, Sali, Puntamika, Kali, Kukljica, Lukoran te „ŠUG KUP“. Ove godine prvi puta smo nastupili i u Zadaru na turniru, kod našeg dragog prijatelja Frane Fatovića na Puntamici, gdje smo zaustavljeni od naših rivala i prijatelja - ekipe Ugljana predvođeni Domagojem Komburom. Svakako treba istaknuti i polufinale odigrano na Salima gdje smo na kraju zauzeli 4.mjesto, te dobre nastupe u Poljani i Sutomišćici gdje je malo sreće falilo da se ne izbori sama završnica. „Sporska Kelja“ napravila je iskorak na našem turniru te je zauzela drugo mjesto, u finalu je bolja bila Pescia di Porto.

2015.

Nakon 3 godine skupljanja iskustva po turnirima, 4.godinu stvari su sjele na svoje mjesto. Odigrali smo 11 turnira: Poljana, Ugljan, Sutomišćica, Lukoran, Sali, Dobropoljana, Pašman, Puntamika, Kali, Iž te „ŠUG KUP“.
Osvojili smo ukupno 4 pehara:
-2. mjesto ŠUG Kup gdje je još jednom u finalu bolja bila Pescia di Porto.
-2. mjesto Dobropoljana gdje smo nakom pobjeda nad Poljanom, Škorpionima, Dobropoljanom te Banjom, u finalu smo poraženi od trostrukih uzastopnih pobjednika, ekipe Bokolja. Naš igrač Marino Šarin proglašen je igračem turnira.
-3. mjesto Ugljan gdje smo nakon prvog mjesta u grupi u četvrtfinalu izbacili ekipu Lukorana, da bi u polufinalu po ko zna koji put bila bolja ekipa Ugljana. Za 3. mjesto pala je ekipa Kamikaza iz Kali.
-1. mjesto Pašman – nakon drugih i trećih mjesta konačno smo se našli i na samom vrhu, pobjedom u finalu nad domaćim DeLorom nakon izvođenja penala. Pobjedničku momčad činili su: Jakov Svorcina, Marko Horvat, Mateo Ivanić, Stipe Alavanja, Marino Šarin, Mateo Fatović te Filip Tudor.
Novo ljeto je ispred nas i nadamo se novim uspjesima kao Cima i kao Sporska kelja.

Galerije

Pratite nas: facebook