27°C

Otkazivanje fešte 2020.

(07.07.2020.)
 

Dragi mještani i prijatelji Čeprljande,
nastavno na jučerašnju vijest na društvenim mrežama o otkazivanju fešte 2020. smatramo za potrebno obratiti Vam se sa par riječi.

Udruga mještana Ugljan-Čeprljanda Idro imala je tijekom 2020. godine par sastanaka vezano za organizaciju fešte 2020. u kojoj je većina mještana izrazila volju i želju da se ista organizira. 
Tijekom mjeseca ožujka svijet je zadesila pandemija koja je stavila mnoge na kušnju pa i našu Udrugu.

Napominjemo kako prilikom same fešte, na hrani i piću, radi preko 60 mještana, a sve u cilju kvalitetne ponude posjetiteljima te održavanju fešte na visokom nivou. 
Iz godine u godinu sve nam je teže „pokriti“ se radnom snagom i crpimo zadnje atome snage kako bi se fešta održala. 

Lani, dan prije fešte, poharalo nas je nevrijeme u kojemu smo na svu sreću sačuvali živu glavu, ali smo zbrajali velike materijalne štete, međutim to nas nije spriječilo da se održi 40. najstarija fešta na otoku. 
Nema riječi kojima možemo izraziti ponos, a Vama hvala što ste se veselili zajedno s nama! 

Ove godine situacija je drugačija.

Prilikom sastanka mještana vezano za feštu 2020. dana 27.06.2020., odnosnom brojem zainteresiranih mještana koji su prisustvovali sastanku postalo je jasno kako je interes za organiziranjem fešte malen i ne samo da nismo u mogućnosti organizirati feštu na dosadašnjem nivou nego ju nismo u mogućnosti organizirati nikako.
Iskreno se nadamo kako je razlog nezainteresiranosti mještana oko organizacije i realizacije fešte strah zbog mogućnosti zaraze COVID-19  i širenja iste. 

Udruga mještana Idro od početka pandemije u kontaktu je sa Stožerom civilne zaštite Općine Preko koji nam je maksimalno bio na raspolaganju svo ovo vrijeme te je odluka Stožera od dana 30.06.2020. vezana za otkazivanje fešte 2020. bila obostrana.

UDRUGA MJEŠTANA UGLJAN-ČEPRLJANDA IDRO ZAPOČELA JE KRAJEM 2019. GODINE PROJEKT IZGRADNJE SPORTSKOG IGRALIŠTA KOJI SE NADAMO U SKOROM PERIODU PRIVESTI KRAJU. 
KAKO SE UDRUGA FINANCIRA PRIMARNO OD ZARADE FEŠTE KOJE OVE GODINE NEĆE BITI MOLIMO SVE KOJI SU U MOGUĆNOSTI DA NAM DAJU FINANCIJSKU POTPORU ZA ZAVRŠETAK IGRALIŠTA. DONACIJU MOŽETE UPLATITI NA RAČUN UDRUGE HR3124070001100334418 OTP BANKA ILI NAS KONTAKTIRATI ZA  DONACIJU U DRUGAČIJEM OBLIKU.

Hvala Vam što podržavate naš rad i želimo Vama i Vašoj obitelji i bližnjima dobro zdravlje i puno privatnih i poslovnih uspjeha.

Mate Karlović, predsjednik udruge

 

Galerije

Pratite nas: facebook