9°C

Riječ predsjednika udruge mještana Ugljan - Čeprljanda Idro

(23.03.2019.)
 

Udruga mještana Ugljan-Čeprljanda Idro krenula je u novu 2019. godinu sa mnoštvom noviteta i planova.
Početkom veljače dosadašnji predsjednik udruge Dragan Karlović zahvalio se mještanima na iskazanoj potpori i suradnji kroz godine u kojima je tekao njegov mandat te funkciju prepustio mlađem, poletnijem i ambicijoznijem kandidatu – Mati Karloviću koji je jednoglasno izabran na Skupštini udruge mještana Čeprljande.

Mate Karlović ukratko je predstavio trenutne radove kao i planove mještana Čeprljande okupljenih u udrugu Idro.

Obzirom na odobrena sredstva OTP banke iz natječaja 2018. godine za projekt „Ugljan na dlanu“ – vidikovac na brdu Mali Kuran, postavljeni su putokazi te uređen put do samog vidikovca. Do ljeta je u planu spajanje šumskih puteva za lokacije odmorište Jama – Mali Kuran – Veliki Kuran, a odnosi se na trasu od cca 1500 metara. Radove čišćenja vršiti će sami mještani Čeprljande.

Prije mjesec dana očišćen je šumski put, jugoistočno od odmorišta Jama, koji vodi do „bunje“ – skrovišta koje su koristili naši preci najčešće pastiri. U tijeku je postavljanje putokaza i interpretacijske ploče za navedeni lokalitet.

Zaseok Čeprljanda raspolaže sa 10-ak kilometara očišćenih šumskih staza i ono što bi kao mještani htjeli postići kroz dogledno vrijeme je suradnja kroz izlete ili manifestacije  sa avanturistima, rekrativcima, zaljubljenicima u prirodu kroz kako bi mjesto živjelo punim plućima 365 dana u godini.

Ponosni smo što su učiteljice područne škole Ugljan na Dan voda s djecom 1. – 4. razreda dan provele baš na odmorištu Jama, to su ujedno bili i prvi naši „službeni“ turisti u predsezoni. Nadamo se da je to samo početak.

Kroz mjesec svibanj udruga organizira izlet za mještane u NP Krka jer smo svjesni da kroz povezanost različitih generacija i zajedništvo naše mjesto može napredovati i razvijati se.

Ono što smatramo od velike važnosti i trenutno za nas predstavlja pravi izazov je – sportsko igralište. Potreba za istim je prepoznata i ranijih godina međutim na inicijativu mještana te uz potporu i suglasnost Općine Preko realizacija se očekuje uskoro. Radi se o nogometno – košarkaškom igralištu koje će upotpuniti  sadržaj Čeprljande. Udruga će sudjelovati svojim raspoloživim sredstvima uz pomoć Općine Preko, no koristimo priliku pozvati sve voljne donatore za ovaj projekt da nam se obrate za daljnje informacije te podrže isti.

Ljeto će ove godine biti uzbudljivo obzirom da se radi ni više ni manje nego o 40 godina Čeprljandske fešte. Detalje za sad nećemo otkrivati.

Zahvaljujemo svim dosadašnjim suradnicima koji su na bilo koji način pomogli rad udruge i nadamo se da je ovo samo početak i „vjetar u leđa“ budućim projektima.


   Pogledaj galeriju: Čeprljanda iz zraka 2018.

 

Galerije

Pratite nas: facebook