9°C

Čeprljandska fešta 2016. - za medije

(22.07.2016.)
 

Osim što su početkom srpnja 2016. godine ime i lokacija mjesta Čeprljanda postali poznati većini Hrvatske i svijeta zahvaljujući ljetovanju nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića s obitelji, mještani Čeprljande imaju svoju „diku i ponos“ još od 1979. godine – ČEPRLJANDSKU FEŠTU!

Udruga mještana Ugljan – Čeprljanda Idro osnovana je 2008. godine na inicijativu samih mještana. Obzirom da su mještani Čeprljande kroz dugi niz godina njegovali jedinstvo u radnim akcijama za razvitak svojeg mjesta osnivanje Udruge bila samo jedna stepenica više. Cilj Udruge je da pomaže, potiče i zalaže se za razvijanje i unapređenje sveukupne kvalitete života otoka i mjesta Čeprljanda.
Članovi Udruge su svi mještani Čeprljande koji kroz sastanke dogovaraju i raspravljaju o projektima važnim i potrebitim za razvoj mjesta. Sva sredstva Udruge (vlastita sredstva i donacije) ulažu se izričito u razvoj mjesta Čeprljanda prema potrebama i mogućnostima.
Organizatori tradicionalne Čeprljandske fešte još od 1979. mještani su Čeprljande.
Iako je fešta imala kratku pauzu održavanja u ratnim vremenima to nije umanjilo njezinu kvalitetu i važnost kako za mjesto Čeprljanda tako i za cijeli Otok Ugljan. Duge godine održavanja, ponuda te organizacija same fešte stvorili su svojevrsni „brend“ ovog događaja koji je postao nadaleko poznat. Posjetitelji mogu uživati u bogatoj gastro ponudi dalmatinskih jela spremanih od strane samih mještana, zabavljati se uz ritmove poznatih imena hrvatske glazbene scene, a oni željni avanture mogu sudjelovati u tradicionalnom defileu brodica na sam dan fešte – od uvale Čeprljanda do uvale Sušica. Čeprljandsku feštu u sve godine održavanja posjetio je velik broj turista, prijatelja te zaljubljenika u Čeprljandu. Pri jednom od takvih posjeta nastao je i slogan koji često možete vidjeti na majicama na fešti. On glasi – „sve san obaša vode je nojbolje“! Da li je to zaista tako, ostavljamo Vama da odlučite.

Za ljeto 2016. Udruga je pripremila sljedeći program:

04.08.2016. ČETVRTAK
ČEPRLJANDA TRAŽI ZVIJEZDU – karaoke party za male i velike  / 21:00 h
05.08.2016. PETAK
- FESTIVAL OTOČNIH PROIZVODA / 19:00 h
- BAJKOVITA MAŠTAONICA – animacija za djecu / 20:00 h
06.08.2016. SUBOTA
ČEPRLJANDSKA FEŠTA 2016.
- DEFILE BRODICA – od uvale Čeprljanda do Sušice / 15:00 h
- BIG GAME COOKING – spremanje tradicionalnih dalmatinskih jela / 20:00 h
- DALMATINO ZADAR –  dalmatinska pisma / 20:30 h
- GIULIANO – koncert / 21:00 h
- VATROMET – / 00:00 h

 

Galerije

Pratite nas: facebook